Šola v naravi za učence 7. razreda

Sedmošolci smo bili od 13. do 17. oktobra v Šoli v naravi v Fiesi. Preživeli smo naravoslovno in športno obarvan teden – spoznavali morje in okolico, veliko raziskovali, se športno udejstvovali (plavanje, kanuizem, lokostrelstvo, pohodi, …), predvsem pa se veliko družili in zabavali …

Tukaj si lahko ogledate aktivnosti  po posameznih dneh in spodaj še fotografije.

Obnovljeno igrišče pri šoli

Igrišče ob šoli je končno obnovljeno. Uporabljamo in pazimo ga vsi – učenci šole in otroci vrtca ter popoldanski obiskovalci. Odprta so samo vrata pri šoli, glavna vrata so zaprta.

Igrišče je namenjeno igram z žogo in drugi igram, ki ne vključujejo koles.

Vljudno torej prosimo, da se na igrišču ne uporabljajo kolesa, kolesa z motorjem, rolerji, rolke itd.

HVALA za razumevanje in veliko zadovoljstva ob uporabi igrišča.

Recikliranje za nasmeh

Šola in vrtec sta se pridružila projektu “Recikliranje za nasmeh”, v katerem v Društvu Rdeči noski že od leta 2005 zbirajo prazne kartuše in tonerje različnih tiskalnikov. Za zbiranje in odvoz skrbi podjetje Emstar d. o. o iz Lesc, ki od vsakega tonerja in kartuše donira 1 eur.

Več si lahko preberete na naslednjem e-naslovu: http://www.recycling4smile.org/.

Tonerje in kartuše lahko odlagate v kartonaste škatle, ki stojijo v šoli in v vsaki enoti vrtca. Hvala.

Prenovljena spletna stran

Dobrodošli na prenovljeni spletni strani šole in vrtca.

Stran je še v prenovi, zato se opravičujemo za morebitne pomanjkljivosti in napake. Napačen prikaz prve strani (zaradi piškotkov stare spletne strani) odpravite tako, da v vašem brskalniku izbrišete zgodovino in piškotke.

»Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«

VELIKO akcijo osveščanja in zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (v nadaljevanju OEEO) in odpadnih prenosnih baterij (v nadaljevanju OPBA), ki smo jo poimenovali »Ni debate – v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«  


Akcijo bomo skupaj organizirali podjetje Gorenje Surovina d.o.o. in družba ZEOS d.o.o. v sodelovanju z Radiem City in Radiem Ptuj in bo potekala  od 6. – 24. oktobra 2014.

Zbiralna akcija surovine

Na šoli bomo zbirali  samo male odpadne aparate, igrače, telefone, baterije, računalnike…

Vse OEEO (tudi hladilnike, štedilnike in ostale velike aparate), ki jih imate doma, pa lahko odpeljete v zbirni center Gorenje Surovina v Slovensko Bistrico in jih oddate za našo šolo.

Hvala!

Predstavitev šole v oddaji Radia MB - Megašolski herci

18. septembra smo na šoli snemali oddajo  Megašolski herci. Oddaja je bila na sporedu 27. septembra na Radio MB. Kaj so povedali učenci o šoli lahko najdete na  povezavi

http://otroski.rtvslo.si/avacc/media/play/id/174296280/section/radio.

Redne mesečne govorilne ure

Redne mesečne govorilne ure bodo v mesecu oktobru potekale v ponedeljek, 6. oktobra, ob 16.30 oziroma 17. uri. V dopoldanskem času bo potekal tehniški dan na temo poklicnega usmerjanja, v popoldanskem času pa hkrati z govorilnimi urami  in roditeljskimi sestanki še tržnica srednjih šol. Vabimo učence 3. VIO, da tržnico obiščejo in se seznanijo s srednjimi šolami.

Roditeljska sestanka bosta potekala v 7. in 9. razredu, oba s pričetkom ob 17. uri.

Dediščina gre v šole

Tehniški dan v petek, 26. 9. 2014 , bo potekal v okviru odprtja letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine
in Tedna kulturne dediščine v Slovenski Bistrici. Učenci 8. in 9. razreda se bodo odpravili na sam kraj odprtja Dnevov kulturne dediščine v Slovensko Bistrico. Učenci od 1. do 7. razreda pa bodo skupaj z zunanjimi sodelavci in učitelji spoznavali in se ukvarjali z “dediščino” kar na šoli in v njeni okolici. Z učenci bomo pekli po receptih naših babic, se igrali igre, ki so se jih igrali naši dedki, pekli kruh v krušni peči, peli ljudske pesmi, vezli, spoznavali folklorno dejavnost in seveda ob tem tudi plesali ter prali perilo ob vaškem studencu.

PRIHAJAJOČI DOGODKI

  KOLEDAR DOGODKOV

  oktober 2014
  PTSČPSN
  « sep   nov »
     1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31   

  VREMENSKA NAPOVED