Galerija 1. a

Galerija 2. a

V zadnjem tednu pouka, ko že vsi komaj čakamo počitnice in poležavanje na plaži, smo se z učenci 1. in 2. razreda odločili, da malo potreniramo, kako in kaj lahko beremo na plaži. Dogodek smo poimenovali kar bralna plaža. Vzeli smo brisače, ležalke, poletna pokrivala in sončna očala ter se pretvarjali, da smo na prečudoviti (senčni) plaži. V daljavi smo slišali prekrasne zvoke moskih valov in galebov ter uživali v najboljši družbi – v družbi dobrih knjig in poučnih revij.
Učencem sem prebrala zanimivo zgodbo Morski konjički so razprodani, nato pa so še sami izbirali med različnimi gradivi (knjige, stripi, slikopisi, revije …) in v poletno-počitniškem vzdušju listali in tudi prebirali gradivo.
Učenci so, potem ko so prišli iz plaže in pospravili ležalke ter ostale nujne pripomočke, prišli še v šolsko knjižnico in si izposodili veliiiiiiiiko knjig. Obljubili so mi, da bodo čez počitnice ogromno brali (in se vključili v projekt Poletavci*), zato so si priskrbeli veliko zanimivih in raznovrstnih knjig – tudi takšnih za na plažo.
Zapisala: Špela Leskovar
*več si lahko preberete tukaj.

 

Dostopnost