START THE CHANGE

Povezava na spletno stran projekta.

Cilj projekta »Start the Change – Embracing differences through intercultural education and volunteering« je širjenje razumevanja demokratičnih vrednot, temeljnih pravic, medkulturnega razumevanja, prostovoljstva in aktivnega državljanstva med mladimi z namenom, da postanejo odgovorni in razgledani člani družbe.

V vsaki družbi in družbenem času se zaznava napetost med različnimi kulturami in skupnostmi, katere posledica je lahko tudi diskriminacija, izsiljevanje ter različne oblike nasilja med člani in članicami različnih skupnosti. Projekt »Start the Change« šolam nudi podporo pri izobraževanju mladih z namenom večanja njihovih socialnih, državljanskih in medkulturnih kompetenc. Na tak način se bodo ustvarile nove možnosti za sodelovanje med raznolikimi skupinami skozi inovativne ideje za prostovoljstvo, vzajemno pomoč, razumevanje in kreativnost.

Partnerji (povezave):

           

      

Učna pomoč malo drugače

Učenci višjih razredov, ki so sodelovali v mednarodnem projektu Start the change, so organizirali medvrstniško učno pomoč. Skozi vse šolsko leto so načrtovali aktivnost pod mentorstvom Mladinskega centra Dravinjske doline in učiteljice Špele Leskovar. Na ta način so se lotili enega od izzivov odraščanja, ki so jih v preteklem šolskem letu izpostavili v okviru intervjuja fokusne skupine. Raziskali so različne tipe učenja in s tem zagotovili, da so medvrstniško učno pomoč prilagodili stilu učenja udeležencev učne pomoči. Medvrstniško učno pomoč so začeli nuditi v začetku aprila in je bila med mlajšimi učenci in učenkami dobro sprejeta.

Kaj smo počeli mi in kaj so počeli drugi pa si lahko ogledate tudi v naslednjem prispevku.

PRIHAJAJOČI DOGODKI

KOLEDAR DOGODKOV

julij 2024
PTSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« Jun   Avg »
Dostopnost