Galerija

 

S petošolci smo se dogovorili, da v četrtek, 17. 6., v šolo prinesejo ležalke, pokrivala, sončna očala, brisače … Zamislili smo si namreč, da bi si v sklopu knjižnično-informacijskih znanj pričarali bralno plažo kar pred šolo pod češnjami.

 

Najprej sem učencem predstavila nadvse zanimiv projekt Poletavci, ki ga organizira Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica, nato pa še pokazala, kje na šolski spletni strani lahko najdejo seznam zanimivih knjig za bralno značko, ko jim zmanjka idej*.

 

Nato smo pograbili opremo za na plažo in se po prstih odplazili iz razreda. Pod češnjami smo se udobno namestili na ležalke in brisače, se opremili s sončnimi očali in slamniki ter prisluhnili zgodbi Morski konjički so razprodani. Na naši bralni plaži pa so se po nekem čudnem naključju znašle tudi različne revije iz šolske knjižnice, ki so jih učenci z veseljem prelistali in prebrali, kar se jim je zdelo zanimivo. 

*Več o bralnem projektu Poletavci in o seznamu knjig za bralno značko/poletno branje si lahko preberete na šolski strani pod zavihkom knjižnica. 

 

Zapisala: Špela Leskovar

Dostopnost