V predzadnjem tednu pouka smo našo senco pod češnjami spremenili v bralno plažo.
Pri knjižnično-informacijskih znanjih, kjer učenci ponavadi spoznavajo knjižnični red, postavitev knjig na policah, različne vrste literature, spletne slovarje in podobno, se z učitelji še posebej trudimo poudarjati pomen branja.
Z učenci prvega, drugega in tretjega razreda smo se v torek, sredo in četrtek udobno namestili na ležalke pod češnje, se opremili s sončnimi očali in klobučki ter se pogovarjali o počitnicah, morju, branju, o projektu Poletavci (https://www.poletavci.si/) … Prebrali smo zgodbo o zmajčku Taju, ki si je tako želel najti prijatelje pa ni in ni dobil priložnosti ne pri zajčkih, ne pri pticah, še celo pri medvedih ne … ali pač?
Zmajček Taj je drugačen od ostalih živali, živali se ga bojijo, ker ne vedo, da v prostem času rad peče torte, šiva kostume in slika. Žalosten je, ker ne more vsega tega z nekom deliti …
Če vas zanima, kaj se zgodi, vprašajte otroke ali pa si izposodite knjigo v knjižnici. Ima pozitivno in poučno sporočilo.
Na bralno plažo so učenci prinesli tudi svoje najljubše knjige z namenom, da bi druge navdušili nad njimi. Otroci so po knjigah z veseljem polistali, si o njih izmenjevali informacije in iz njih kaj prebrali. Čas je kar prehitro minil. Mi bi na taki plaži lahko ostali ves dan, saj nam s knjigo pač ne more biti dolgčas.
Zdaj zagotovo veste, kaj boste počeli poleti, a ne?
Bralno plažo lahko ustvarite kjerkoli in kadarkoli le malo domišljije morate imeti in pa, se ve, dobro KNJIGO!
Dostopnost