Na letošnjem tekmovanju iz znanja matematike, tekmovanju, ki ima v slovenski osnovni šoli najdaljšo tradicijo, se je na šolski ravni v vsakem razredu tekmovanja udeležilo okoli 6000 učencev. Okoli 600 učencev posameznega razreda, ki so na šolskem tekmovanju dosegli najboljše rezultate, se je uvrstilo na 54. državno tekmovanje za Vegova priznanja, ki poteka v petih ločenih kategorijah od 5. do 9. razreda. Učenci s Črešnjevca so spet dokazali, da so izjemni, saj so se uvrstili v sam vrh mladih slovenskih matematikov. Če so prejšnje generacije postavile visoke mejnike uspešnosti na Vegovem tekmovanju, so učenci naše šole letos presegli vsa pričakovanja. Bera priznanj in nagrad je resnično zavidljiva.

Smo edina šola v Sloveniji, ki ima 2 državna prvaka, 7 zlatih in 7 srebrnih priznanj. Med našimi učenci sta najbolj navdušila Matija Čelig (6.r) in Katarina Grilj (8.r), ki sta »pometla z nalogami in s konkurenco«. Osvojila sta 1. nagrado, saj sta dosegla vse točke in končala na 1. mestu v državi. David in Igor Ahec (5.r) sta se izkazala s 4. in 6. mestom v državi. Med 583 devetošolci sta Jaša Šalabalija (6. mesto) in Jakob Čelig (15. mesto) pokazala veliko mero znanja, ki ga bosta v naslednjih letih uspešno izpopolnjevala v srednji šoli. Njihov uspeh je dopolnil Rok Vlaj, ki je v 7. razredu osvojil 14. mesto. Vsi našteti učenci so suvereno osvojili ZLATO VEGOVO PRIZNANJE in končali tekmovanje med 15 najboljšimi učenci v državi.

Ker zlato priznanje dobi največ 65 najboljših tekmovalcev v posameznem razredu sta najbolj »razočarani« Ela Skale in Alina Tomažič. Osvojili sta 53. mesto a zaradi tega, ker so v 6. razredu podelili samo 52 zlatih priznanj, sta Ela in Alina le za pol točke zgrešili zlato priznanje. Srebrno priznanje so osvojili še šestošolca Jaka Kop in Nuša Krošel, osmošolca Urban Mernik in Matic Koren ter devetošolec Vid Golob.

Dobitniki nagrad se bodo 12. maja v Grand hotelu Union v Ljubljani udeležili podelitve priznanj najuspešnejšim učencem v državi. Katarina, Jaša in Jakob pa se bodo 1. junija podali na nagradni izlet v Salzburg, ki ga za najboljše matematike 7., 8. in 9. razreda organizira DMFA.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim učencem. Resnično si jih zaslužijo.

Dostopnost