markacija

DRAGI MLADI PLANINCI

v soboto, 25. 6. 2016 gremo na pohod na

PLANINA PODVEŽAK – KOROŠICA (1808m)

Pred Osnovno šolo na Črešnjevcu se bomo zbrali ob 6. uri, od koder se bomo z mini busom odpeljali proti Savinjski dolini skozi Mozirje, Ljubno, Luče do kraja Podvolovjek. Od tam pa naprej po planinsko-gozdni cesti na planino Podvežak.

Tam si bomo oprtali nahrbtnike in se po markirani poti povzpeli skozi gozd, mimo koče na planini Podvežak in naprej skozi rušje in nizko rastje med macesni in bujnim planinskim cvetjem, ki ga je ob poti tod v izobilju. Višje gor sredogorski svet prehaja v visokogorskega. Po dveh urah in pol hoje bomo dosegli sedlo med Malo Ojstrico in Koroškim vrhom in se navzdol spustili na travnato planoto Korošice do Kocbekovega doma.

Po daljšem postanku (počitek in malica), bomo sestopili po poti vzpona nazaj na planino Podvežak in se z mini busom odpeljali proti Črešnjevcu, kjer bomo predvidoma okoli 18. ure.

Po lepoti planinskega sveta je Dleskovška planota z Korošico za Kamniško-Savinjske alpe to, kar je Velo polje za Julijske alpe. Razgled ob poti sega do Velike planine, Rogatca, Lepenatke, višje gor pa na mogočno Ojstrico, Planjavo in Lučkega dedca.

Skupne hoje bo cca. 5 ur.

Hrana in pijača iz nahrbtnika, možnost v Kocbekovem domu na Korošici.

Obutev močnejša in nepremočljiva.

Obleka naj bo večplastna in primerna letnemu času.

 Cena prevoza znaša cca 10 eur na osebo, odvisno od števila prijavljenih.

 Prijave se zbirajo do četrtka 23. 6. 2016.

V primeru dežja pohod odpade.

S seboj prinesite planinske dnevnike.

Lep planinski pozdrav, Matej Horvat

Dostopnost