DRAGI MLADI PLANINCI

v soboto, 16. 9. 2017 gremo na pohod na RADUHO (2062 m).

Pred Osnovno šolo na Črešnjevcu se bomo zbrali ob 7. uri, od koder se bomo z kombijem odpeljali proti Savinjski dolini, skozi Letuš, Mozirje, Ljubno do kraja Črna. Od tam pa naprej po planinsko-gozdni cesti mimo planine Loka do konca ceste pod Snežno jamo.

Tam si bomo oprtali nahrbtnike in se po markirani poti  povzpeli, najprej skozi gozd in nato čez odprta in razgledna pobočja, preko planine Arta (1564 m) na vrh Velike Raduhe (2062 m), kjer bo daljši postanek, počitek in malica. Z vrha bomo sestopili do Koče na Loki (1534 m), kjer bo tudi daljši postanek. Z planine Loka pa bomo sestopili do gozdne ceste, kjer nas bo čakal kombi in nas odpeljal proti Črešnjevcu, kjer bomo predvidoma okoli 17. ure.

Raduha spada med najbolj obiskane vrhove, ne samo Kamniško-Savinjskih Alp, temveč celotnih slovenskih gora. Njena čudovita lega, tako na jug kot na sever, privablja številne planince poleti in pozimi.

Z njenega vrha splavajo razgledi, na sever k sosedama Olševi in Peci, na vzhod in jug proti Smrekovcu, Uršlji gori, Menini in Velikemu Rogatcu. Najveličastnejši pa je razgled na zahod, preko Robanovega kota na Ojstrico in naprej preko Planjave, Brane vse do Skute in Grintovca.

Sam vrh Raduhe in Koča na Loki sta tudi točki Slovenske planinske poti.

Skupne hoje bo cca. 4-4.30 ure.

Hrana in pijača iz nahrbtnika, možnost v Koči na Loki.

Obutev močnejša in nepremočljiva.

Obleka naj bo večplastna in primerna letnemu času.

Prijave se zbirajo do petka 15. 9. 2017.

Cena prevoza znaša cca. 10 eurov na osebo – odvisno od števila prijavljenih.

V primeru dežja pohod odpade.

S seboj prinesite planinske dnevnike.

 

Lep planinski pozdrav,

Matej Horvat

 

Dostopnost