DRAGI MLADI PLANINCI

 v nedeljo, 10. 12. 2017 gremo na pohod na TISJE (584 m).

Pred železniško postajo v Slovenski Bistrici se bomo zbrali ob 5.30 uri – bodite točni, od koder se bomo z vlakom odpeljali do Litije, kjer bo start pohoda.

Tam si bomo oprtali nahrbtnike in se pridružili planincem, ki se množično udeležujejo tradicionalnega, letos že 37. spominskega pohoda iz Litije na Tisje. Pohod poteka zmeraj drugo nedeljo v decembru in je posvečen bitki II. štajerskega bataljona na Tisju, dne 24. 12. 1941 ter je hkrati praznik občine Litija.

Po markirani in posebej za pohod označeni poti, se bomo podali preko Rozmanovega trga v Litiji in najprej preko Ježe in Zagorice, dosegli sleme nad Jablaniškim potokom. Nato bomo skozi gozd dosegli vasi Jelša in Liberga. Od tam pa se bomo spustili do domačije na Tisju, kjer bo ob 11. uri krajša slovesnost, ki jo pripravljajo učenci iz podružnične šole v Veliki Kostrevnici. Tam bo daljši postanek in malica.

Pohod bomo nadaljevali nazaj do vasi Liberga ter od tam sestopili v Veliko Kostrevnico, kjer bo zaključek pohoda.

Na postojankah ob poti – na Jelši, Tisju in Veliki Kostrevnici, bo na voljo čaj, ki je brezplačen za vse udeležence pohoda.

Iz Velike Kostrevnice je organiziran avtobusni prevoz do železniške postaje v Litiji, od koder se bomo z vlakom odpeljali nazaj proti Slovenski Bistrici. Tam bomo okoli 18. ure.

Pot odlikuje razgled po zasavskih vaseh in hribih, na reko Savo in Kamniško-Savinjske Alpe.

Po poti ne bomo hodili nikjer v koloni-kar je značilno za množične pohode, temveč si bomo tempo hoje in sam pohod priredili samo za nas!

Lepo nam bo, kot nam je bilo na vseh dozdajšnjih pohodih!

Skupne hoje bo cca. 4-4.30 ure.

Hrana in pijača iz nahrbtnika, možnost na Tisju.

Obutev močnejša in nepremočljiva.

Obleka naj bo večplastna in primerna letnemu času.

Prijave se zbirajo do petka 8. 12. 2017.

Cena povratne vozovnice z vključenim popustom: Slovenska Bistrica – Litija znaša za otroke 7.14 EUR, za odrasle pa 10.04 EUR.

V primeru dežja pohod odpade.

S seboj prinesite planinske dnevnike.

Lep planinski pozdrav

Matej Horvat

Dostopnost