Tako so naši šahisti v en glas zavpili po koncu medobčinskega tekmovanja v šahu, ki je 23. 11. 2017 potekalo na OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava. 86 osnovnošolcev iz občin Makole, Poljčane, Oplotnica in Slovenska Bistrica je tekmovalo v treh kategorijah in sicer v kategoriji do 9 let, v kategoriji do 12 let in v kategoriji do 15 let. Najuspešnejši so bili.

V kategoriji do 9 let je med dekleti prvošolka Brina Šalabalija osvojila 1. mesto, drugošolec Matija Šalabalija pa je v absolutni konkurenci in med fanti osvojil 2. mesto.

V kategoriji do 12 let je med dekleti Alina Tomažič osvojila 1. mesto in Vanessa Tič 2. mesto.  V absolutni konkurenci so naši fantje povsem prevladovali, saj so med 34 učenci osvojili najvišja mesta. Matija Čelig je končal prvi, David Ahec drugi in Matjaž Pinter kot tretji.

Tudi naši najstarejši učenci do 15 let  so se izkazali, a so žal ostali tik pod stopničkami. Štirje učenci so se uvrstili od 4. do 8. mesta.

Na koncu so razglasili tudi najuspešnejšo ekipo na tekmovanju. Vsako 1. mesto v posamezni kategoriji je prineslo 3 točke, 2. mesto 2 točki in 3. mesto 1 točko. Prepričljivo smo zmagali šahisti iz Črešnjevca, saj smo osvojili kar 16 točk (skupaj 7 stopničk), pred drugouvrščeno šolo iz Poljčan (8 točk) ter tretjouvrščeno šolo iz Makol (7 točk).

Dostopnost