Glede na to, da je na šoli le okoli 160 učencev lahko rečemo, da smo mala šola. A vsakoletni rezultati na tekmovanju iz matematike govorijo drugače. Že 55. državnega tekmovanja iz matematike za Vegova priznanja se je udeležilo 16 učencev naše šole. Veliko? Mogoče. Vsekakor pa ne preveč, saj smo tudi letos, po številu osvojenih nagrad in zlatih priznanj, najuspešnejša šola na državnem tekmovanju iz matematike.

V 6. razredu je bila podeljena le ena prva nagrada in to Davidu Ahecu, ki je med 455 tekmovalci dosegel največ točk in postal državni prvak. Tudi njegov brat Igor Ahec se je uvrstil v zgornjo desetino učencev in se tako veselil zlatega priznanja.

V 7. razredu je tekmovalo 555 učencev. Ela Skale je osvojila tretje mesto v državi in tretjo nagrado, Alina Tomažič pa 15. mesto in zlato priznanje.

V 9. razredu se je na državno tekmovanje uvrstilo kar 719 učencev. Katarina Grilj je ponovila lanski uspeh in je edina učenka, ki je vse naloge rešila pravilno. Z maksimalnim izkupičkom točk se je zavihtela na sam vrh najboljših devetošolcev ter si s tem priborila prvo nagrado. Katarinin dosežek sta dopolnila še Matic Koren in Gal Detiček, ki sta prav tako zlata. Omenimo še, da se Katarina že celo leto skupaj z gimnazijci trudi za uvrstitev v eno izmed ekip za matematično olimpijado. Uvrstila se je med 25 najboljših kandidatov, ravno v teh dneh pa jo čaka še zadnji izbirni test za mednarodno matematično olimpijado.

Tudi vsi ostali učenci so se izkazali. Enej Krhlanko (5.r), Jakob Vid Horvat (6.r), Nuša Krošel, Matija Čelig, Vanessa Tič, Lan Lozinšek (vsi 7.r), Rok Vlaj, Hana Pahič (oba 8.r) in Urban Mernik (9.r) so osvojili srebrno priznanje.

Smo edina šola v Sloveniji, ki ima dva državna prvaka (dve prvi nagradi), osvojeno eno tretje mesto (tretja nagrada), ob tem pa še sedem zlatih in devet srebrnih Vegovih priznanj.

Davida, Katarino in Elo čaka 19. maja v Cankarjevem domu podelitev nagrad najboljšim tekmovalcem. Kar nekaj naših učencev pa bo zadnji dan v mesecu maju uživalo na izletu v Benetkah, ki ga za nagrado najuspešnejšim matematikom 7., 8. in 9. razreda pripravlja DMFA.

Ponosni smo na izjemne rezultate naših učencev, ki se že vrsto let zapored z zavzetim delom, vztrajnostjo in sposobnostjo uvrščajo med najboljše slovenske matematike in s tem na najlepši način kažejo visoko raven pridobljenega matematičnega znanja.

 

Dobitniki zlatih Vegovih priznanj na 55. državnem tekmovanju iz matematike

Dostopnost