Slika:Polje pomembno.svg

Spoštovani starši,

Vrtci smo s strani Ministrstva za izobraževanje v petek prejeli okrožnico s podrobnimi navodili in priporočili za ponovno odprtje. Po devetih tednih naj bi, predvidoma v ponedeljek, 18. 5. 2020, vrtec ponovno odprl svoja vrata za otroke staršev, ki nujno potrebujejo varstvo.

Poudariti je potrebno, da se v vrtec vračajo le zdravi otroci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano izjavo staršev (tukaj) pred vstopom otroka v vrtec, s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav. Izjavo prinesete ob prihodu otroka v vrtec.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil tudi seznam zdravstvenih omejitev za otroke (tukaj) v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV. Naprošamo vas, da se z vsebino dokumenta seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v vrtec. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije ali izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Zaradi načrtovanja organizacije delovanja vrtca vas naprošamo, da natančno preberete priložene dokumente in v spletnem obrazcu ustrezno izpolnite prijavo otroka v vrtec (tukaj).

Natančen potek sprejema in dela otrok v vrtcu vam bomo, glede na zbrane prijave, posredovali po e-pošti v petek, 15. 5. 2020, objavili pa jih bomo tudi na šolski spletni strani.

Zavedamo se, da je kljub otrokovi želji po srečanju z vrstniki in vzgojitelji ponovni prihod v vrtec stresen in negotov. Skupaj bomo poskrbeli, da se bodo otroci v vrtcu počutili varne. Pri upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije pa se zanašamo tudi na pomoč vas, staršev, ki ste se že izkazali kot naši uspešni podporniki. Naj tako ostane tudi naprej.

Lepo pozdravljeni,

Kolektiv vrtca

Dostopnost