V soboto, 16. 1. 2016,  je v Framu potekalo odprto (klubi in šole) prvenstvo mladih štajerske regije v šahu, ki je hkrati kvalifikacijski turnir za finale državnega prvenstva v Portorožu (le prvaki regij se uvrstijo na državno prvenstvo). Bili smo ena redkih šol, ki je tekmovala na tem turnirju, saj so na turnirju sodelovali večinoma igralci šahovskih klubov iz Štajerske. Naši učenci so spet pokazali, da so povsem konkurenčni najboljšim šahistom  štajerske regije.

Matija Čelig je, v kategoriji fantov do 10 let, postal regijski prvak in se edini iz naše regije, v svoji kategoriji, uvrstil na državno tekmovanje. Matjaž Pinter je do zadnjega kola bil v borbi za 1. mesto, a nato zaradi slabšega Buchholz koeficienta (imel je enako število točk, kot drugo uvrščeni) končal na 4. mestu. Tudi Jakob Vid Horvat in Jaka Kop sta bila zelo uspešna. Zaradi porazov v zadnjem kolu sta končala na 7. oziroma 9. mestu, izmed 22 sodelujočih šahistov.

V kategoriji učencev do 8 let smo imeli dva tekmovalca. Matic Sep je osvojil 4. mesto in Tim Malnar 6. mesto, med 16 šahisti. Oba sta odigrala dobre partije in pokazala veliko šahovskega znanja.

Primož Pliberšek (15 let) je igral v kategoriji tekmovalcev do 20 let. Osvojil je 11. mesto med 12 sodelujočimi.

Vsem učencem iskrene čestitke, Matiji Čeligu pa želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju, ki bo potekalo od 22. do 27. februarja v Portorožu.

Fantje do 10 let – rezultati

Fantje do 8 let – rezultati

Dostopnost