V torek, 7. 3. 2023, smo zaključili s šahovskimi tekmovanji. V letošnjem letu smo sodelovali na medobčinskem tekmovanju (posamezno, ekipno) in regijskem prvenstvu Podravja (posamezno, ekipno).

EKIPNO REGIJSKO PRVENSTVO PODRAVJA – SPUHLJA, 7. 3. 2023

V Spuhlji pri Ptuju se je zbralo okoli 150 učencev iz 14 šol Podravja. Veliko od teh učencev je registriranih šahistov v šahovskem klubu Ptuj in imajo treninge tudi večkrat tedensko. Mi smo na tekmovanje prijavili štiri ekipe v kategorijah F12, D15 in F15. Domov smo odnesli 3 pokale.

Med učenci do 12 let je prva ekipa v sestavi Vid Merčnik, Erik Robnik, Luka Borin in Jaša Tič osvojila 2. mesto. Tretješolci Vid Koren, Gal Belna, Gašper Raiher, Tine Urnaut in Jure Rudolf so v isti kategoriji med 12 ekipami osvojili 7. mesto.

Med učenkami do 15 let so šestošolke Ana Marija Krajnc, Brina Šalabalija in Tjaša Hecl osvojile 2. mesto. Čeprav bi lahko to leto igrale še med dekleti do 12 let, so se pomerile v višji kategoriji, s starejšimi nasprotnicami.

Tudi med učenci do 15 let je naša ekipa (Matic Sep, Anže Ternik, Matija Šalabalija, Jan Gošnik in Matic Hecl) osvojila 2. mesto. V hudi konkurenci 16 ekip je doživela samo en poraz in podobno kot punce za las zgrešila uvrstitev na državno prvenstvo.

Rezultati-PT-SAH_ekipno_2023.pdf

Galerija

POSAMIČNO REGIJSKO PRVENSTVO PODRAVJA – SPUHLJA, 7. 12. 2022

Najboljši rezultat sta dosegli Ana Marija Krajnc in Brina Šalabalija, ki sta premagali vse nasprotnice. Medsebojni dvoboj je določil, da je Ana Marija osvojila 1. mesto in Brina 2. mesto. Obe sta se uvrstili na državno prvenstvo, a se zaradi obveznosti tekmovanja nista udeležili.

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE (POSAMIČNO IN EKIPNO) – SPODNJA POLSKAVA, 1. 12. 2022

65 osnovnošolcev iz okoliških šol se je udeležilo šahovskega tekmovanja na Sp. Polskavi. Otroci so igrali v 3 starostnih kategorijah in sicer v skupini učencev do 9 let, 12 let in 15 let. Učenci, ki so osvojili stopničke, so:

Fantje do 9 let

Gašper Raiher (1. mesto)

Deklice do 9 let

Lucija Brumec (1. mesto)

Deklice do 12 let

Ana Marija Krajnc (1. mesto) , Brina Šalabalija (2. mesto)

Fantje do 15 let

Matija Šalabalija (3. mesto)

Med sedmimi šolami iz občin Makole, Poljčane, Oplotnica in Slovenska Bistrica smo ekipno osvojili 1. mesto.

Galerija

Dostopnost