Izpred CŠOD proti domu startamo ob 13. uri in upamo na ugoden veter v jadrih. Ko se bomo bližali Celju, bomo obvestili.

 

Četrtek

Po deževnem dnevu smo se prebudili v sveže, a sončno jutro.
Preko zaliva se je odprl pogled na Alpe in Dolomite, obarvan v rdečkasto svetlobo jutranjega sonca.

Po zajtrku smo se podali na pohod do Bernardina in nato Portoroža ter se učili o turizmu v tem delu Slovenije. V Portorožu smo si privoščili sladoled, nato pa se vrnili v dom. Nad klancem večina pohodnikov ni bila ravno navdušena, so pa dokazali, da zmorejo brez godrnjanja. 💪

Popoldne smo imeli na urniku zopet morsko biologijo. Opazovali smo različne vrste alg, morske spužve in živa bitja na pršnem pasu. 

V drugem delu pa smo se spopadli s školjkami. Nekateri so jih uživali z veseljem, drugi pa so se jim odrekli za vse večne čase. 

Zvečer pa zabava. O tem se ne piše.

Jutri nas čaka še pohod do Strunjana in tamkajšnjih solin.

Sreda

Zbudili smo se v deževen, vlažen dan. Toda: ker se ne damo, smo se po natančno podanih navodilih in razdelitvi opreme podali na orientacijski pohod.

Kot pravi raziskovalci smo se odpravili v zdaj že precej dobro poznano okolico, opazovali, merili, preizkušali svoje znanje in spretnost pri uporabi kompasa, merilcev temperature, vetra in pH. Ugotovili smo, da vetra praktično ni, da je gladina morja le rahlo nakodrana, da je zunaj 11 stopinj, Celzija, morje pa precej toplo pri 14-ih. Plima je bila precej visoka, vlaga v zraku pa – rahel dež.

Del sveta, v katerem gostujemo, smo opazovali še skozi mikroskope, nato pa učiteljici pustili, da nas nauči nekaj novih družabnih iger.

Popoldne imamo na urniku ribolov, tokrat ne s trnki (včerajšnji ulov: 7 rakovic, 2 morska pajka, 1 riba), in morska biologija.

Dnevi kar hitijo. Smo na polovici. Utrujeni, a zadovoljni.

Torek

Po dokaj dobrem spancu (komu je bilo prevroče, drugi se navaja na novo ležišče, tretji je bil preveč, četrti premalo utrujen) smo se dobrem zajtrku odpravili raziskovat mesto Piran. Malo z učiteljicami, malo pa sami. 

Popoldne smo se seznanjali z morsko biologijo in ribištvom. Čeprav je sezona za orade in ciplje, ni zaradi nas nobene/ga manj. V živo smo jih pa le videli … v akvariju. 

Pozdravčke vsem, ki nas pogrešajo.

Ponedeljek

Verjeli ali ne, do Fiese smo se pripeljali gladko. Nobenih zastojev, vse po planu. Naselili smo se v sobe, nato pa začeli z delom.

Raziskali smo jezera, streljali z lokom, športali, mimogrede postavili smrečico, po večerji pa se z lučkami sprehodili do Pirana.

Mahamo z nasmeški 😊 … tudi Ajdi, ki jo je bolezen že prvi dan pregnala domov.Dostopnost