V torek, 10. 5. 2022, smo na šoli izvedli prvo knjižno čajanko po zares zares zares dooooooolgeeeeeeem času.
Vse se je začelo že en dan prej, ko smo morali, seveda, speči pecivo. To pač spada na takšne dogodke. Če bi pozabili na čaj, ne bi bilo nič hudega, če pa bi pozabili na pecivo – oh, joj, sploh ne upam pomisliti na to, kaj bi se zgodilo.
Z učenci in učenkami 6. in 7. razreda smo v gospodinjski učilnici zavihali rokave ter se lotili peke treh vrst peciv: brownijev (rjavčkov), bananinih mafinov s čokolado ter piškotov s čokolado. Rdeča nit, ja, pravilno ste ugotovili, je bila ČOKOLADA.
Z zagotovostjo trdim, da so vsi na šoli izvedeli, kaj počnemo, ko smo naše slaščice odnesli v šolsko kuhinjo, jih dali v pečico ter aktivirali proces pečenja, kajti odišavili smo sleherni kotiček naše šole. Če so se komu pocedile sline, se iskreno opravičujemo.
Vrnimo se k torku – k velikemu dogodku.
Kaj že? Aja, pecivo bomo jedli! Ups, ne, nisem tega mislila, vrnimo se h KNJIŽNI ČAJANKI.
Zbrali smo se v šolski knjižnici, kjer se absolutno NE je in NE pije, lahko pa se bere, pripoveduje, debatira o knjigah in podobno. No, nekaj pravil smo pač prekršili, ker ob vsem tem pripovedovanju, poslušanju in komentiranju pač postaneš žejen, še bolj pa lačen, tako pač je! Učenci so predstavili svoje najljubše knjige, o vsebini smo se pogovarjali, navezovali na druge knjige in celo filme ter skoraj pozabili na čas! Kot bi mignilje bila ura tri, mi pa nismo uspeli pojesti vsega peciva! Smo pa prisluhnili zgodbam petnajstih knjig ter si naredili bralni seznam za poletje. Zdaj pa, ker peciva nismo delili z vami, vam podarjamo nekaj boljšega – z veseljem delimo seznam najbolj zanimivih knjig tudi z vami. Ne bojte se ga odpreti in uporabiti. 😉
V galeriji pa boste našli tudi nekaj naših fotografij, tudi takšnih, ko smo čokoladni okoli ust. Pa, prosim, ne povejte nikomur!
Dostopnost