PONEDELJEK

Seveda smo takoj preizkusili kakšno je morje (lahko vam povemo, da še zmeraj slano in toplo). Nato smo raziskovali življenje v morju in okolici. Sledila je nordijska hoja (hoja s palicami). Po večerji smo odšli na sprehod s svetilkami do Pirana. Lahko noč.

 

TOREK

Po deževni noči nas je spet pričakalo sončno jutro. Čakal nas je izlet v Piran, kjer smo si ogledali staro mestno jedro, potapljaški muzej, akvarij…, za zaključek izleta pa najlepše, ko nas je Nejc presenetil s sladoledom. Nejc še enkrat, vse najboljše za rojstni dan. Ker je res vroče, smo se popoldan vsi opogumili in šli v vodo (ne samo čofotat, ampak tudi potapljat in skakat). Sledila je vožnja s kanuji, po športnem popoldnevu pa večerni kviz.

 

SREDA

Noč je bila glasna, saj je bila ravno pri nas najhujša nevihta (grmenje in strele, veter, nalivi, plazovi …). Otroci se nismo pustili motiti, ker smo utrujeni spali kot dojenčki. Zjutraj je še kar “lilo”, zato smo ostali v domu (spodaj si poglejte deževen pogled iz sob) na predavanju iz ribištva. Nato smo pohod skrajšali in odšli samo do Bernardina. Tudi danes smo imeli slavljenca. Vse najboljše Anja in hvala za sladoled. Vreme se ni izboljšalo. Vodne športe smo zamenjali za suhe in se preizkusili v streljanju z lokom …

 

ČETRTEK

Tudi današnja noč je bila prekratka. Ob pol osmih smo že telovadili ob morju, kar je veliko lepše in bolje kot pa v telovadnici. Vreme je pa tako, tako – ni sonca in ni dežja (včeraj smo izmerili temperaturo morja 21 stopinj in zraka 19,5 stopinj). Po zajtrku smo odšli na orientacijski pohod (uporaba kompasa) in raziskovali okolje (majhne rastline in živali, ki smo jih našli ob morju smo si ogledali pod mikroskopom). Popoldan smo pripravili školjke “PIDOČI NA BUZARO”. Bile so tako dobre, da ne fotografije in ne besede tega ne morejo opisati. To bi morali poskusiti. Recept poznamo, zato ate in mame ne skrbite, doma jih bomo pripravili še večkrat. Popoln dan smo zaključili z večernim plesom.

 

PETEK

Končno smo dočakali tudi vožnjo z ladjo do Sečoveljskih solin (Nejc se je preizkusil tudi v vlogi kapitana). Še zadnjič smo se ustavili v Piranu, kjer nas je zato, ker smo bili ves teden zelo pridni s sladoledom nagradil tudi učitelj. Po kosilu nas je pred domom že čakal avtobus… Vsega lepega je enkrat konec – dragi domači prihajamo domov.

Dostopnost