Ta teden po celi Sloveniji poteka teden mobilnosti – govora je bilo o različnih načinih potovanja in naših potovalnih navadah. Prav tako si prizadevamo za okolju in človeku prijaznejše načine mobilnosti – to leto je bilo v ospredju predvsem kolesarjenje.

            TIC Slovenska Bistrica je v sodelovanju z Občino Slovenska Bistrica ob Evropskem tednu mobilnosti razpisal natečaj za razglednice, na katerih je upodobljeno kolo, kolesarjenje, deli koles ipd. s kuliso mesta Slovenska Bistrica in k sodelovanju pozval vse šole v naši občini. Tega natečaja smo se udeležili tudi učenci naše osnovne šole, OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec, pod vodstvom učitelja likovne umetnosti Roka Dragića.

            V torek, 22. 9. 2015, je na trgu v Slovenski Bistrici potekala prireditev z  razglasitvijo rezultatov natečaja ter podelitev nagrad. Na prireditvi so se predstavili različni podjetniki. Naši učenki Eva Aleksejev in Eva Karolina Soršak sta bili izbrani in jima je župan občine čestital ter podaril nagrado (košara za kolo, polna domačih dobrot). Motiv, ki sta ga narisali, bo na ogledu v galeriji, motiv Eve Aleksejev pa tudi natisnjen na razglednici Slovenske Bistrice, posvečeni dogodkom ob tednu mobilnosti.

Zapisala Eva Karolina Soršak

Dostopnost