Šola v naravi je za nami. Kljub pomanjkanju snega, smo se imeli lepo. 

ČETRTEK V ŠOLI V NARAVI

SREDA V ŠOLI V NARAVI

 

Sreda je bila vzdržljivostna preizkušnja. Otroci so po smučanju ali šli teč na smučeh (5. razred) ali na pohod do Savice (6. razred). Še sreča, da so jim v kuhinji pripravili zdravilo za vse tegobe – špagete.

Matic Koren, Miha Korošec in Nik Mihelak so zapisali …

Bohinj1

Bohinj2

 

 

 

 

 

 

TOREK V ŠOLI V NARAVI

Pa smo smučali! Dve skupini začetnikov in dve nadaljevalcev. Čeprav je na Voglu premalo snega, da bi delalo več vlečnic, smo smučali z veseljem. Razgled je čudovit.
Popoldne so učenci 6. razreda še napeli tetive lokov. Izkazalo se je, da imamo prave naravne talente: Jakob je zmagal pri fantih, tesno mu je sledil Miha, Lana je opravila s sošolkami. Jakob in Lana sta potrdila svoje izjemne strelske sposobnosti še v drugem delu, ko so učenci streljali v visečo plastenko. Kar dve puščici od treh sta prebodli svoj cilj. Uspelo je tudi Mihi in Galu. Učenci so preizkusili še svoje plezalske sposobnosti, nato pa priredili še turnir v namiznem tenisu za fante, kjer je znova blestel Jakob.
Učenci 5. razreda so imeli na urniku pohod ob Bohinjskem jezeru, spoznali so geografske značilnosti alpske pokrajine, izvedeli vse in še več o Bohinjskem jezeru in njegovem nastanku.
Zvečer so bile na vrsti zabavne družabne igre.
Spanec je bil trdnejši kot prejšnjo noč.

 

PONEDELJEK V ŠOLI V NARAVI

Dan je bil poln vtisov.

Novo okolje, nova pravila, novi učitelji. Kar za začetek so nas prelevili v šolskemu konkurenčen bend. Usvojili smo tolkala. To pa ni vse: mimogrede smo usvojili osnove cirkuških veščin (dobro jih je znati, če v življenjskih načrtih kaj škripne; cirkusi baje zmeraj z odprtimi rokami sprejmejo nadebudne mlade umetnike).

Jutri nas čaka smučanje. Snega ni v izobilju, toda dovolj, da bomo pokazali, kaj znamo in kako vztrajni smo.

 

Dostopnost