Z državnim tekmovanjem se je zaključilo letošnje tekmovanje iz matematike, najstarejše in najmnožičnejše tekmovanje. Naši učenci so na državnem tekmovanju osvojili 2 zlati in 8 srebrnih priznanj.

Šolsko tekmovanje

V mesecu marcu se je izvedlo šolsko tekmovanje za Vegova priznanja. V vsakem razredu se je v državi na tekmovanje prijavilo vsaj 5000 učencev, na razredni stopnji celo več kot 10000.

Na naši šoli:

  • na razredni stopnji je tekmovalo 28 učencev, priznanje jih je osvojilo 11,
  • od 6. do 9. razreda se je tekmovanja udeležilo 23 učencev, 17 jih je osvojilo priznanje.

17 učencev od 6. do 9. razreda se je uvrstilo na regijsko tekmovanje.

 

Regijsko tekmovanje

Druga stopnja – področno tekmovanje podravskih šol je v začetku aprila potekalo v Mariboru, v enem izmed 23 regijskih centrov v državi. V vsakem razredu se je tekmovanja udeležilo okoli 60 najboljših učencev iz šolskega tekmovanja.

Učenci, ki so osvojili bronasta Vegova priznanja (15 učencev):

  • 6. razred: Matija Šalabalija (5. mesto), Zarja Horvat (10. mesto) in Karina Sajko (33. mesto),
  • 7. razred: Ema Frešer (1. mesto), Maruša Rak (7. mesto), Jurij Mikulič (11. mesto), Nika Gošnik (20. mesto) in Mark Ptičar (33. mesto),
  • 8. razred: Jure Pahič (1. mesto), Enej Krhlanko (6. mesto), Matic Sep (11. mesto), Matic Hecl (12. mesto),
  • 9. razred: David Ahec (1. mesto), Jakob Vid Horvat (3. mesto), Igor Ahec (13. mesto).

Na državno tekmovanje so se uvrstili Matija Šalabalija in Zarja Horvat (6. razred), Ema Frešer, Maruša Rak in Jurij Mikulič (7. razred), Jure Pahič, Enej Krhlanko in Matic Sep (8. razred), David Ahec in Jakob Vid Horvat (9. razred).

 

Državno tekmovanje

Deset naših učencev se je udeležilo državnega tekmovanja. Čeprav se je kar šest učencev uvrstilo v zgornji en procent vseh sodelujočih učencev, oziroma v zgornjo četrtino tekmovalcev na državnem tekmovanju, so zaradi spremenjenega pravilnika kar štirje učenci le za pol točke ali točko zgrešili zlato priznanje.

Vsi učenci so na državnem tekmovanju osvojili priznanje:

  • zlato Vegovo priznanje: David Ahec (5. mesto) in Maruša Rak (7. mesto),
  • srebrno Vegovo priznanje: Jurij Mikulič, Matic Sep, Jure Pahič, Jakob Vid Horvat, Zarja Horvat, Matija Šalabalija, Enej Krhlanko in Ema Frešer.

Vsem iskrene čestitke!

Žarko Šalabalija, mentor

Dostopnost